Сьогодні, 16 жовтня, в Центрі життєстійкості з річницею весілля вітали волонтерку Коростенської міської організації Товариства Червоного Хреста України Ірину Антоненко та її чоловіка Віталія Алєєва, який нещодавно повернувся з російського полону, в якому перебував понад два тяжких роки. Варто зазначити, що родина переїхала до Коростеня з Каховки.

вітання родини полоненого коростень

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Урочисто

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

16 жовтня 2024 р.

Тож в цей щасливий, і, водночас, хвилюючий день для Ірини та Віталія до слів щирих вітань долучилися міський голова Володимир Москаленко, його заступниця Наталія Чижевська, керівник ТОВ «Твій хліб» Микола Іскра,  представники УПСЗН, Коростенської міської організації Товариства Червоного Хреста України, Центру життєстійкості, культури, громадськості тощо.

В свою чергу солістка міського Палацу культури Лариса Бондар виконала для подружжя пісню «Жоржини», яку так любить пані Ірина. Тож під її звучання закохані танцювали, а всі навколо плакали від щастя, за те, що все так добре склалося і цю річницю Віталій зустрічає вдома, поряд зі своєю коханою дружиною.

До війська Віталій Алєєв долучився в жовтні 2020 року, тоді як у полон потрапив у лютому 2022 року, коли почалося повномасштабне вторгнення росіян. Увесь цей час Ірина ні на секунду не втрачала віри, що її чоловік повернеться додому.

– Я їздила в Офіс омбудсмена, координаційний штаб, на пресконференції, мітинги, акції, зв’язувалися з Женево, посольством, адже ми рік і три місяці жили в Німеччині. Багато куди зверталися і з ким зв’язувалися, усіх зараз навіть і не перерахую. Головне не сидіти склавши руки, а робити все, щоб про них не забували.

Жінкам, які опинилися у схожій ситуації, чиї рідні знаходяться у полоні, Ірина радить в жодному разі не падати духом, триматися, не закриватися в собі, за потреби звертатися до психолога або ж просто говорити з кимось. І, звісно, чекати та вірити.

Ми щиро радіємо за подружжя Ірина та Віталія й бажаємо їм прожити довге спільне щасливе життя у мирній Україні.