5 квітня на базі Коростенського міського ліцею №10 представники Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату) провели практичні заняття з вогневої підготовки для одинадцятикласників.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

5 квітня 2024 р.

– Маючи таких сусідів, яких має наша країна, кожна людина, молодь зобов’язані будь-якої миті стати на захист нашої держави, її суверенітету та територіальної цілісності, вміти захищати як зі зброєю в руках, так і на підприємстві бути в готовності до захисту, – каже заступник начальника Коростенського ТЦК та СП з рекрутингу та комплектування Юрій Савчук.

Участь у заняттях з військовими цього дня активно взяли і дівчата (за власним бажанням), які на рівні з хлопцями виконували всі поставлені бойові завдання.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

В свою чергу Юрій Савчук додає, що кількість дівчат-захисниць в Збройних силах постійно збільшується, і вони активно набувають військової підготовки.

Для старшокласників були підготовлені 6 навчальних місць, кожне з яких мало індивідуальну тему заняття.

– На сьогоднішньому занятті ми стараємося дати школярам навчальну практику, тобто перші ази, які будуть необхідні їм для подальшого проходження військової служби в Збройних силах. Крім цього, надалі у них планується стрільба, тоді як перед проведенням практичних стрільб необхідно провести чимало заходів: вивчення заходів безпеки, умови виконання вправи, дії зі зброєю, а саме розбір та збір, тому сьогодні вони отримають ті перші ази, які потрібні для виконання цих вправ, – зазначає Юрій Миколайович.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Як наостанок додав вчитель фізичної культури та захисту України КМЛ №10 Леонід Малиновський, одинадцятикласники вже мають певну базу знать з військової та вогневої підготовки, яку вони отримали на уроках із захисту України, а саме на цьому занятті мали змогу вже практично відпрацювати вправи зі стрілецькою зброєю.