2 травня, напередодні найвеличнішого християнського свята Великодня, на базі КМЛ №4 у Коростені відбулося урочисте відкриття пам’ятника «Писанки» – символу нашої національної ідентичності, зв’язку поколінь і незламного духу свободи.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Актуально

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

2 травня 2024 р.

З вітальним словом до присутніх звернувся директор Коростенського міського ліцею №4 Олександр Дзига, подякувавши кожному, хто підтримав ідею встановлення Писанки та допоміг у процесі її створення.

– Хотілося б також подарувати нашим почесним гостям український символ в мініатюрі – Писанку, щоб у їхньому серці завжди був ліцей №4, – продовжив Олександр Олексійович.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

На Писанці, яка стала окрасою навчального закладу, зображені праукраїнські мотиви: на ній можна побачити Берегиню, дерево життя, символ безкінечності і ладу, Сваргу – символ космічної сили, геометричні символи чоловіка і жінки та їх єднання, що означає продовження життя. Крапка символізує зерно, тоді як на Берегині роду зображено тризуб – знак київських князів та державний герб нашої держави, який зародився у Коростені.

Усі зображені символи українці з давніх-давен вважали оберегами, саме тому їх орнаменти з’явилися на пам’ятнику «Писанці».

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

– Дуже символічним є те, що відкриття цього пам’ятника проходить в Чистий четвер, напередодні Великодня. Ми сьогодні об’єднані як ніколи – наша Коростенська громада, уся Україна, і усі ці історичні культурні знаки об’єднують нас найбільше. Тож я вас усіх вітаю з цією подією і впевнений, що це буде прикраса не тільки ліцею №4, а всього міста, – зазначив міський голова Володимир Москаленко.

А ми в свою чергу дякуємо нашим Збройним силам України за можливість жити тут і сьогодні.