Наразі мова йде про двох собак породи американський стаффордширський тер’єр, тіла господарів яких були виявлені зранку 2 травня у приватному будинку в селі Поліське.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Розголос

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

6 травня 2024 р.

– Я познайомилася з цими двома дівчинками-стаффами в Чистий четвер, зокрема мене попросили поліцейські, аби я приїхала й забрала їх, – розповідає журналістам «Коростеньмедіа» зооволонтерка Лідія Перехожук, – тож я попередньо підготувалася, взяла снодійне і поїхала.

Побачивши перший раз цих переляканих псів, пані Лідія одразу знайшла з ними спільну мову, незважаючи на те, що порода стафф – бійцівська.

– Я одразу посадила їх в машину і відвезла звідти. Наш притулок «Хатіко» погодився їх забрати на тимчасове прилаштування, допоки не знайдемо нових господарів.

В п’ятницю, закупивши смаколики, я поїхала їх провідати, але побачила, що мама, тобто старша дівчинка-стафф, погано себе почувала. Я забрала їх до себе, аби поспостерігати за станом хворої собаки. Та на вечір п’ятниці вона геть злягла, піднялась висока температура, – розповідає зооволонтерка.

Всю ніч Лідія надавала медичну допомогу собаці, та все ж о 8 годині ранку з двома стаффами поїхала у клініку в Бородянку.

– Там нас прийняли без черги, оскільки дівчинка була у важкому стані. І, на жаль, наша підозра підтвердилася – у неї давній укус кліща, тобто вже пішла сильна інтоксикація на печінку та підшлункову. Наразі маму цілодобово капають. Ми одразу взяли аналізи і у іншої собаки, у якої також підтвердився укус кліща, – продовжує Лідія Перехожук.

Станом на сьогодні обидві собаки-стафф знаходяться в клініці у Бородянці на стаціонарному лікуванні. Прогнози лікарі дають обережні, але хороші.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

– Та ми вимушені просити у всіх небайдужих про фінансову допомогу, оскільки сума на лікування йде дуже велика. Тільки за вчора і позавчора я витратила 9 тис. 500 грн. Якщо все буде добре, то молодшу собаку – доцю, стерилізують в цю середу, тому що її показники аналізів більш-менш в нормі. Старша собака поки залишиться на стаціонарному до повного одужання, – каже жінка.

Після одужання зооволонтерка планує прилаштовувати стаффів у люблячі родини, та наголошує, що вони не є охоронцями. За характером обидві собаки породи американський стаффордширський тер’єр дуже хороші та ласкаві.

– Дуже хочеться дати шанс вижити цим дівчаткам, адже для чогось вони ж залишилися жити, в той час, як загинула уся їхня родина, – з щемом у серці говорить пані Лідія.

Усі небайдужі, хто бажає долучитися до фінансової підтримки оплати лікування стаффам, залишаємо картку зооволонтерки Лідії Перехожук для переводу коштів: 4149 6293 5561 4603.

За іншими деталями, в тому числі прилаштування псів, телефонуйте за номером телефону 097 430 35 22 (Лідія).