Третього травня у міській раді відбулася перша робоча зустріч майбутніх тьюторів молодіжного простору Ko_Laba Марини Гюнгьордю та Олега Хомутівського з міським головою Володимиром Москаленком, його заступницею Наталією Чижевською, головою Коростенської РВА Олегом Рябим, представниками освіти, позашкілля, бібліотеки тощо, під час якої присутні ознайомилися з цікавим проєктом ESTEAM-простору для молоді, який за кілька місяців запрацює у Коростені на базі дитячої бібліотеки ім. Лесі Українки.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Актуально

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

3 травня 2024 р.

Варто зауважити, що ініціатива відкриття сучасного і безпечного простору для молоді реалізується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та громадською організацією GoGlobal.

Метою проєкту є створення сприятливого середовища, де молоді люди зможуть вільно виражати свої ідеї, заглибитися у ESTEAM, працювати над власними проєктами, розвивати креативність та лідерські якості та, головне, якісно проводити своє дозвілля.

– Коли я дуже часто чую від молоді «А що нам робити? Куди піти? Нам немає чим зайнятися», то сьогодні ми з вами і зібралися саме для того, аби дати відповідь, що ми, дорослі, робимо все для того, щоб вам було чим зайнятися, і ви гармонійно розвивалися й росли справжніми громадянами, корисними нашій державі Україні, – каже заступниця міського голови Наталія Чижевська.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Крім цього, одним із напрямків роботи молодіжного простору буде профорієнтація, що дасть змогу підліткам зробити правильний вибір стосовно майбутньої професії.

– Саме ця робота молодіжного простору вже на такому рівні повинна адаптувати наших дітей до реального життя: ким вони хочуть бути, чим займатися, пристосовуватися до майбутніх професій, – додав Володимир Москаленко.

Взагалі, в Україні планується відкриття таких просторів в 4-х областях: Київській, Чернігівській, Житомирській та Харківській.