Неймовірно висока спека повернулася в Україну. До того ж, нині вирує «дачний сезон». Не дивлячись на понад 30° спеки, власники приватних обійсть працюють на власних городах та в садках, після чого лишається багато зайвої рослинності. Суха трава, необережне поводження з легкозаймистими предметами та «робота паліїв» у приватному секторі – одні з сезонних причин виклику ДСНС.

згарище

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

20 серпня 2024 р.

За словами головного інспектора відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Коростенського районного управління Головного управління ДСНС України в Житомирській області Олександра Стужука, наразі викликів саме через «недобросовісних дачників» не було. Проте виїздів у співробітників ДСНС вистачає і без того.

Колега пана Олександра, заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Коростенського районного управління Головного управління ДСНС України в Житомирській області Василь Дідовський погоджується та додає:

– Один встановлений підпал був, проте це було на залізничній дорозі. Інколи, коли горить трава, ми не можемо встановити причину, чи це було підпалено навмисно або випадково. Ми вказуємо причину «потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал».

За словами пана Василя, підпал потрібно довести. Бажано, затримавши палія на місці вчинення злочину.

Нагадаємо, що спалювання рослинності чи сміття на вулиці або приватному обійсті є адміністративним правопорушенням. Працівники ДСНС інформують: окрім небезпеки для здоров’я, паліїв, затриманих на місці вчинення злочину, очікує штраф від 170 до 340 грн. Для посадових осіб він складає суму від 850 до 1190 грн.