13 серпня перед будівлею Коростенської міської ради відбувся мітинг у підтримку волонтера Олеся Бугрія (позивний «Агат»). Саме в цей час у Попільнянському районному суді відбувався розгляд справи «Агата». Чоловіка обвинувачують у незаконному зберіганні зброї.

мітинг коростень

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Інформуємо

Дата публікації

14 серпня 2024 р.

Мітинг у підтримку Бугрія в Коростені організували «бійці» парамілітарної організації «Centuria», мета якого зміна запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на нічний. Аналогічні акції проходили в Житомирі та селищі Попільня, де і проходило судове засідання.

– Олесь Бугрій – це волонтер, який на початку повномасштабного вторгнення взяв до рук зброю і поїхав захищати Київ в складі ТрО «Азов», – розповів один з учасників «Центурії», позивний «Поет», та додав: – Згодом від командування він отримав наказ зробити «схрон» боєприпасів в Житомирській області. Після того, як він це зробив, Київ перестав бути під загрозою взяття в кільце, а навесні до нього («Агата») звернулись люди з поліції та попросили повернути увесь боєкомплект, який він отримав. Після того, як правоохоронці завітали до нього, увесь боєкомплект був вилучений, а Олеся було взято під варту і інкриміновано йому статтю 263 – незаконне поводження зі зброєю з метою збуту.

Учасники «Центурії» провели мітинг з плакатами й гаслами в підтримку волонтера та символікою країни й власної організації.

По завершенню судового засідання стало відомим рішення, яким цілодобовий домашній арешт для Олеся Бугрія продовжили до 20 жовтня поточного року. Наступний суд у справі має відбутися 20 серпня.

Зазначимо, що «Centuria» – це новітня організація українських націоналістів, яка стоїть на світоглядних засадах української державності та європейської традиції. Осередки організації в різних містах України займаються патріотичним вихованням молоді та активізмом. Учасників «Центурії» в Коростені містяни можуть знати як організаторів акцій підтримки військовополонених, що відбуваються щовихідних на центральній площі міста.