Вдруге на Житомирщині відбувся гала-концерт у рамках проєкту «Світ майбутнього очима дітей», де нагородили учасників конкурсу талантів. Загалом проєкт мав на меті розкрити творчий потенціал та надати можливість дітям проявити свої здібності у різних мистецьких напрямках. Учасники мали обрати одну або декілька категорій: конкурс малюнків, віршів, пісень, оповідань, саморобок, вишивки та подати свої роботи.

гала-концерт коростень

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

29 липня 2024 р.

Організаторами проєкту є національний онлайн-кінотеатр SWEET.TV та агенція івентів «САДИБА МЬЮЗІК». Наразі участь взяли 61 громада та 14300 учасників.

«Ви побили всі рекорди – у Коростенському районі було понад 250 учасників. Сьогодні призи отримують більш як 150 переможців», – зазначили організатори.

Нагородження відбувалося у два етапи – спочатку призи отримали переможці конкурсу, потім решта колективів та їх керівники. Також на концерт був запрошений видатний народний артист Анатолій Гнатюк. Виступив на сцені й переможець першого сезону «Голосу країни», співак Іван Ганзера.

«По собі знаю з дитинства, що ти займаєшся і завжди чекаєш можливості проявити себе. Радий, що став маленьким містком, і до Коростеня приїхав такий масштабний проєкт», – сказав Іван Ганзера.

гала-концерт коростень1

Творчі колективи зі всього району завітали на концерт, аби показати свої номери. Учасники співали, танцювали, грали на музичних інструментах і весело проводили час. Протягом усього дня в залі міського будинку культури імені Тараса Шевченка лунали бурхливі та захопливі оплески глядачів. Були і виступи, від яких по шкірі йшли мурахи, а у присутніх на очах з’являлися сльози. Зокрема, під час виступу 7-річної Мілани Слатвинської із села Заріччя, що на Овруччині. Дівчинка у військовій формі із псом Патроном у руках заспівала пісню «Зупиніть війну».

«І більше не буду плакати. І більше не буду боятись… Милі та добрі дорослі, зупиніть війну», – рядки із пісні, яка захопила подих у кожного того дня.

Про конкурс Мілана дізналася від своєї викладачки по вокалу. Дівчинку, до речі, запросили виступити на гала-коцерті у Києві, який відбудеться 12 вересня у Жовтневому палаці.

«Я дуже хвилювалася перед виступом. Але все вийшло, тепер з нетерпінням чекаю, коли поїду до Києва», – розповіла Мілана Слатвинська.

гала-концерт коростень2

На сцені виступали не лише учасники конкурсу, були і запрошені гості. Серед них 7-річна учениця Коростенської міської школи мистецтв імені А. Білошицького Антоніна Костюшко, яка грала на скрипці.

«Я вже два роки займаюся на скрипці, буду переходити в третій клас. Саме у цьому конкурсі я участь не брала, мене запросили, але маю чимало перемог у міжнародних та всеукраїнських конкурсах», – поділилася Антоніна.

Гала-концерт став справжнім святом для учасників та глядачів, демонструючи наскільки багата талантами українська молодь.