Обставини військового стану в країні диктують нові правила життя для українців. Знання з тактичної медицини та поводження зі зброєю стають не просто бажаними, а обов’язковими. Відтак, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №11092, метою якого є удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки. Стосується це, зокрема, і школярів.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

26 квітня 2024 р.

Для коростенських ліцеїстів позаурочні заняття проводять представники районного територіального центру комплектування. 25 квітня вони разом з журналістами «Коростеньмедіа» побували в міському ліцеї №11.

Для проведення занять на території ліцею обладнали 6 навчальних місць, де спеціалісти проводили учням практичні тренінги поводження зі зброєю та розповідали базові теоретичні знання поводження зі зброєю, вибухонебезпечними предметами і подібне.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Тренінг об’єднав одинадцятикласників, випускників денної і вечірньої форм навчання. Такі практичні уроки з предмету «Захист Вітчизни» цікаві як хлопцям, так і дівчатам, котрих в одинадцятому ліцеї меншість. Учні навчалися самостійно збирати та розбирати автомат, заправляти магазин набоями. Усі тренінги проводилися під пильним наглядом керівників на навчальних точках та лише з учбовою зброєю.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

На жаль, навички швидкого реагування на сигнал повітряної тривоги теж довелося відпрацювати на практиці через зліт ворожого МіГ-31. Проте, незважаючи на раптове і швидке завершення, заняття для школярів було важливим, корисним і, неодмінно, цікавим.