7 лютого у Коростені 17 спортсменів різних вікових категорій отримали фінансові нагороди від міської влади за високі спортивні досягнення та активну участь у суспільному і спортивному житті громади за 2023 рік.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Спорт

Дата публікації

7 лютого 2024

Щороку міська влада обирає заслужених спортсменів міста, які отримуватимуть стипендію. У 2024 році вихованці спортивних клубів отримали подяки і сертифікати на суму 7200 грн і 4600 грн, за перемоги на світових і українських аренах відповідно.

– Сьогодні ми зібралися вручити нагороди спортсменам, які протягом 2023 року, виступаючи на чемпіонатах світу, Європи та України, здобули перемоги у таких видах спорту: вільна та пляжна боротьба, бокс, карате, легка атлетика, параармреслінг. Минулий рік був нелегким у плані проведення навчальної, тренувальної роботи і безпосередньо участі у змаганнях. Тому хочеться подякувати не лише самим спортсменам, а й тренерам, яким вдалося знайти сили і підготувати своїх вихованців до результатів такого високого рівня, – каже головний спеціаліст відділу молоді та спорту Ольга Міхалєва.

Спортсменки спортивного клубу з карате «Сейкен» Юлія Лавринович (срібна призерка чемпіонату світу з карате С.К.І.Ф. у розділі командне куміте серед юніорів 15-17 років) і Анастасія Абрамович (переможниця чемпіонату та кубку України з карате С.К.І.Ф. у розділі індивідуальне ката серед дівчат 12-13 років) зазначили, що спорт – життя, а щоб перемогти потрібно мати мотивацію. Також поділилися, що найважче їм особисто боротися із переживаннями на змаганнях, адже, попри великий досвід, переживання нікуди не зникають.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Також привітати спортсменів завітав начальник Житомирського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Юрій Олександрович Панасюк.

– Приємно бути сьогодні у вас, адже у Коростенській громаді з’явився заслужений майстер спорту України – це дворазовий чемпіон світу на ліву та праву руку параармреслінгу серед спортсменів з ураженням ОРА Олександр Палєха, – зазначив Юрій Панасюк.

Пан Юрій вручив місту Коростеню диплом за те, що у номінації «Лауреати спортивного 2023 року» його визнано кращим містом з розвитку спорту осіб із інвалідністю.

Також подяку Міністерства молоді та спорту отримав Микола Іванович Тімбуровський за вагомий особистий внесок у розвиток соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», популяризацію здорового способу життя і залучення громадян до активного відпочинку.

Спортсмени, які не мали змоги бути присутніми на нагородженні отримають свої подяки і нагороди через тренерів або батьків.

– Щоб досягти певного успіху у спортсменів у першу чергу повинні бути бажання і самовіддача, – наголосив старший тренер відділення легкої атлетки Коростенської ДЮСШ Віктор Володимирович Медведчук.

Зараз, як ніколи, важливо досягати успіху і представляти наше місто на спортивних аренах не лише України, а й світу. Ці люди є гордістю міста і прикладом для наслідування.