За час повномасштабної війни українці, які мали бажання створити власний малий чи середній бізнес, зіштовхнулися з матеріальними проблемами. Нестача коштів на започаткування власної справи стала серйозною перешкодою, а отримання кредитів не завжди є доступним. З метою покращення умов для бажаючих відкрити власну справу держава запустила проєкт «єРобота».

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

26 червня 2024 р.

Його Кабінет міністрів України започаткував з метою грантового фінансування українських малих та середніх бізнесів. Підприємці-початківці, власники вже існуючих малих та середніх бізнесів можуть подати заявку на отримання гранту. Головна перевага та відмінність від кредиту полягає в тому, що кошти, вкладені в бізнес, не доведеться повертати.

У Коростенській громаді державною ініціативою також активно користуються. Як розповів директор Коростенської філії Житомирського обласного центру зайнятості Михайло Противень, за 2023 – початок 2024 року гранти отримав 21 коростенський бізнес. З них 17 у 2023 році (отримали від 150 до 250 тисяч гривень і створили 1-2 робочих місця) й 4 з початком цього року (усі отримали по 250 тисяч).

– Один напрямок – відкриття каво-куточку, далі – виробництво дитячих іграшок, стоматологічний кабінет і оздоблення та виготовлення текстильних виробів, – розповів пан Михайло про напрямки цьогорічних грантових вкладень, і додав: – У людей є бажання цим займатися, вони готуються, створюють свої бізнес-плани. Поки є така можливість, звісно, нехай користуються, вносять кошти в громаду і створюють робочі місця.

Не забуваємо, що, сплачуючи податки, українські бізнеси вносять свою лепту в покращення державної економіки. Тому так важливо їх підтримувати як з боку державного фінансування, так і з боку відвідувачів та клієнтів.