У річці Синявка поблизу села Немирівка Коростенського району зафіксовано факт масового мору риби. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу на своїй офіційній сторінці.

мор риби

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Гостра проблема

Дата публікації

19 липня 2024 р.

Зокрема, повідомлення про цю подію надійшло 18 липня на телефон «Гарячої лінії» ДЕІ Поліського округу, куди одразу виїхали державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища спільно з представниками Житомирського рибоохоронного патруля задля розгляду звернення та встановлення усіх обставин факту загибелі риби.

Після обстеження водного об’єкту фахівці виявили загибель ВБР у кількості: карась сріблястий – 1940, плітка – 612 та судак – 26 екземплярів. На місце події викликано слідчо-оперативну групу.

Більш конкретно про причину загибелі біоресурсів можна буде говорити після проведення досліджень проб води, яку з річки Синявки відібрали фахівці відділу інструментально-лабораторного контролю. Наразі ж відомо, що показник вмісту розчиненого кисню у річці складає 1,95 мг/куб дм при нормі не менше 4 мг/куб дм.

Після отримання результатів досліджень Інспекцією в подальшому буде вжито заходів реагування згідно з вимогами чинного законодавства.