В День Державного прапора 23 серпня в Коростенській громаді відбулося відкриття Центру життєстійкості на базі Коростенської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

життєстійкість коростень1

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

23 серпня 2024 р.

Ця ініціатива впроваджує нову комплексну психосоціальну послугу, спрямовану на формування життєстійкості та підтримку психічного здоров’я українців. Програма реалізується завдяки співпраці державної та місцевої влади, донорів, бізнесу і громадянського суспільства. До результатів роботи над проєктом спільно з Коростенською міською радою долучилося Міністерство соціальної політики України.

– Дуже приємно, що такий простір, як Центр життєстійкості ми відкриваємо саме в такий знаменний день для нашої держави – День Державного прапора України. Прапор України – символ незламності українського народу, а Центр життєстійкості буде допомагати нашому народу бути ще більш незламним, – зазначила у вітальному слові перша заступниця голови Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко.

життєстійкість коростень2

Основна мета проекту – зміцнення психологічної стійкості наших громад, зниження рівня стресу та тривожності, навчання навичкам першої психологічної допомоги, підтримка населення, особливо дітей та старших членів родини.

Важливий акцент робиться на допомогу військовослужбовцям, ветеранам та родинам з маленькими дітьми – тим, хто найбільше постраждав від війни.

Психологічна допомога – це важливий елемент формування стійкості та відновлення людини. Особливо актуально це пам’ятати суспільству нашої країни, що має травматичний не лише для фізичного, а й для ментального здоров’я досвід війни.