Справжні кінопокази, майстер-класи, лотереї та донати у Михайлівці

У селі Михайлівка Коростенського району створено особливий кінозал «КіноТвердиня», який знаходиться приміщенні Михайлівського старостинського округу на 2-му поверсі. Він не лише дарує глядачам можливість безкоштовно переглядати фільми, але й об’єднує громаду у підтримці українських воїнів. Ініціаторкою кінопоказу стала місцева жителька Наталія Колєнова, журналістка та член Національної спілки журналістів України.

кінотвердиня михайлівка

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

2 жовтня 2024 р.

За словами Наталії, ідея створити щось подібне для жителів села з’явилася давно, проте у зв’язку із подіями в Україні, втілювати її почали лише цього року. Пілотним показом став документальний фільм «Темна весна» журналіста та волонтера Дмитра Січня. У фільмі зображено перші дні повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році на територію України і, зокрема, окупацію сіл в Коростенському районі.

«Тоді я звернулася до місцевої гімназії, і завдяки підтримці директорки Олени Пашинської, яка допомогла нам із проектором, екраном та колонками, вдалося відтворити цей документальний фільм для місцевих», – зазначила Наталія Колєнова.

Наразі сеанси українських фільмів у «КіноТвердині» проходять кожні вихідні, зібрані кошти з показів передають на допомогу військовим.

Пані Наталія розповіла, що втілити ідею саме у старостинському окрузі їй допомогли місцеві однодумці, а саме Руслан Багрій, який фінансово допоміг у закупівлі техніки для кінозалу, та староста села Анатолій Невмержицький, який надав приміщення та забезпечив меблями й інтернетом.

кінотвердиня михайлівка1

«Так, за шість тижнів нашої роботи, ми вже назбирали понад сім тисяч гривень. Частину з них вже передали на лікування військового. Інші в найближчий час плануємо віддати на ремонт автівок для однієї зі штурмових бригад», – заявила організаторка.

Наступний кіновечір у «КіноТвердині» запланований на 6 жовтня. Буде показ захоплюючого сімейного фільму «Уявні друзі», вхід безкоштовний, але збиратимуться донати на ЗСУ.

«В центрі сюжету – дівчинка Беа, яка бачить уявних друзів, покинутих іншими людьми. Її сусід також має цю здатність, і разом вони поринають у незвичайні пригоди», – повідомила пані Наталія.

Вона зауважила, що у зв’язку із похолоданням кінопокази планують зупинити. Адже приміщення не опалюється, а, якщо розпочнеться повітряна тривога, покидати кінозал стане ще складніше.

Тому не прогавте останні можливості доєднатися до цієї чудової ініціативи та відвідати «КіноТвердиню» у Михайлівці.