День рятувальника – це день тих, хто щодня ризикує власним життям заради порятунку інших

Вони щодня на передовій: рятують постраждалих, гасять пожежі, розбирають завали та навіть допомагають тваринам. Традиційно на початку третього осіннього тижня 17 вересня Україна відзначає День рятувальника. Свято було встановлено указом Президента України у 2008 році.

рятувальники коростень

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Урочисто

Дата публікації

17 вересня 2024 р.

Зауважимо, що у Коростені щороку відзначають рятувальників, які своєю самовідданою працею забезпечують безпеку громади. Сьогодні посадовці Коростенського району зібралися, аби нагородити подяками за віддану службу рятувальників Коростенського районного управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області.

рятувальники коростень1

«Протистояти стихії, рятувати життя та оберігати майно людей можуть тільки сміливі та мужні люди. Наші рятувальники продовжують виконувати свої обов’язки», – відзначило керівництво ДСНС у Коростені.

До привітань долучився голова районної військової адміністрації Олег Рябой.

«Величезна вам вдячність за вашу щоденну працю. Зазвичай ця робота залишається непомітною, але вона є вкрай важливою для наших людей», – зазначив він.

рятувальники коростень2

Міський голова Коростеня Володимир Москаленко також відзначив героїчний внесок рятувальників, згадавши їхню участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. За його словами, саме вони перші приходять на допомогу і наразі молоде покоління доволі часто обирає цю професію.

Цього дня до привітань рятувальників Коростенщини приєдналася голова Ушомирської громади Людмила Мала, яка висловила свою вдячність за самовіддану працю кожному із присутніх.