З 12 по 15 квітня у місті Звягель проходив чемпіонат України з боротьби вільної серед юніорів та юніорок (U-20), участь в якому взяли і коростенські борчині, які вже є спортивною гордістю нашого міста – Софія Марченко та Діана Котвицька. У результаті змагань дівчата стали переможницями.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Спортивна гордість

Дата публікації

17 квітня 2024 р.

– Враження від змагань залишились найкращі, адже я до цього досить довго йшла, понад 6 років, і це вперше, коли я здобуваю золото на чемпіонаті України, – каже під час радіоефіру Коростень ФМ 107.5 чемпіонка України з вільної боротьби, чемпіонка Європи з пляжної боротьби та чемпіонка світу з пляжної боротьби Софія Марченко.

Чемпіонат України, який відбувся у Звягелі, є частиною кваліфікаційних змагань для відбору спортсменів на чемпіонат Європи та світу та зібрав аж 220 учасників, які демонстрували свої вміння з цього виду спорту й наполегливо змагалися за звання чемпіона України.

Зокрема, найбільш хвилюючі та запеклі поєдинки відбулись у неділю, 14 квітня. Тоді впродовж дня проходили попередні сутички у вагових категоріях юніорок, півфінальні та втішні сутички юніорок, боротьба за 3 місце в усіх вагових категоріях юніорок і юніорів, фінальні сутички.

Як зазначила Софія, у цих змаганнях суперники були доволі сильними, з якими було важко боротися.

– Можу відмітити півфінальну сутичку з дівчинкою з Івано-Франківська, до цього я з нею ще не боролась, але вона така титулована спортсменка, є призеркою Європи та світу з пляжної боротьби, тож в нас була досить напружена боротьба, та все ж я виграла з рахунком 8:8, – розповідає Софія.

Таким чином, 40 хлопців та 40 дівчат віком до 20 років показали успішний результат і стали переможцями змагань, серед яких і коростенки – Діана Котвицька та Софія Марченко.

Варто зауважити, що Діана Котвицька на чемпіонаті України з боротьби вільної виборола 2 місце та виконала норматив майстра спорту України.

Вітаємо наших спортсменок і тренерський склад та бажаємо досягати ще більше спортивних висот!