Діти до 18 років із родин внутрішньо переміщених осіб, які приїхали до нашої громади з окупованих територій або зони обстрілу та перебувають тут, тобто в чорнобильській зоні, 2 роки, мають право на отримання дитячого чорнобильського посвідчення. Про це розповів начальник управління праці на соціального захисту населення Ігор Єсін.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

14 травня 2024 р.

– Ми підходимо до нового навчального року, по великому рахунку, до 1 вересня залишилось не так багато часу, тож звертаюсь до родин із числа ВПО, у складі яких є діти шкільного віку, підняти свої документи. І якщо дитинка перебуває в Коростенській громаді 2 роки, такі батьки повинні звернутися до 10 кабінету за адресою: вул. Шевченка, 8, аби з нового семестру їх дитина могла отримувати гаряче чорнобильське харчування у навчальному закладі, – зазначає Ігор Володимирович.

Із собою потрібно мати наступні документи: паспорт мами або тата, копія свідоцтва про народження дітей та довідка переселенця, термін якої перевищує або на дату звернення становитиме два роки перебування.

Як наостанок додав Ігор Єсін, усі діти-переселенці, які проживають у нашій громаді, мають потрійний статус: дитина-переселенець, дитина війни і дитина, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи.