Олена Будзинська, учениця 2-го ліцею та вихованка «Центру дитячої та юнацької творчості» неодноразово перемагала на еколого-натуралістичних конкурсах. 2023 року за особистий внесок у природооохоронну роботу Житомирщини дівчинку нагородили дипломом «Юннат Житомирщини».

Дівчинка – вихованка багатьох гуртків: «Юні натуралісти», «Юні екологи-дослідники», «Фотонатуралісти», «Школа еколідерів», журналістика, флористика, соломка та інші. За цими спрямуваннями Олена активно бере участь в конкурсах, здобуває перемоги. Не винятком була і участь в «Юннаті Житомирщини».

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Досягнення

Дата публікації

12 лютого 2024

– Я отримала Оскар «Юннати Житомирщини» за активну діяльність у багатьох конкурсах, турнірах, акціях. Я брала участь та ставала неодноразовою переможницею, – розповіла журналістам Олена.

Пишається своєю вихованкою і керівниця гуртка «Юні екологи-дослідники» Сніжана Галонза-Михайлова:

– З Оленкою ми познайомилися, коли вона ще була в 1 класі, адже вона є донькою директора нашого Центру. Діти керівників гуртків і взагалі адміністрації центру стають першими гуртківцями нашого закладу. Оленка з самого початку була допитливою, підходила і запитувала: «А чому так відбувається?» Я для неї стала не тільки керівником і, як вона говорить, наставником, а і вона стала дитиною, з якою цікаво працювати, далі реалізувати якісь наші проєкти.

Почала свій шлях юного еколога Олена з вирощення кристалів з мідного купоросу. Зараз свої нові здобутки школярка активно демонструє на еколого-натуралістичних конкурсах. Зізнається, її діяльність нині поки лишається на рівні хобі:

– В майбутньому я хочу представляти Україну на міжнародній арені. Я не впевнена, що виберу надалі саме цей напрямок, але для загального розуміння це дуже важливо.

Зараз Олена активно працює над вирощуванням фіалок в різних умовах без ґрунту. З цим дівчинці також допомагає її наставниця пані Сніжана.