Впровадження та реалізація проєкту «Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг» реалізується за сприяння ГО «Соціальна синергія» з допомогою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Фінансову підтримку надаватиме Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW).

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Соціальний захист

Дата публікації

27 березня 2024

27 березня в Коростені відбулася презентація проєкту, установча зустріч надавачів соціальних послуг для визначення ролей та обов’язків і схеми перенаправлення.

Проєкт спрямований на розвиток спроможності місцевих органів влади та соціальних працівників надавати якісні та сталі соціальні послуги, підтримку й розширення соціальних послуг для сімей з дітьми відповідно до потреб громади. До «пакету інтегрованих соціальних послуг» входять: соціальний супровід альтернативних форм виховання (ПС/ДБСТ, опіка, піклування); денний догляд для дітей з інвалідністю; кризове втручання; медіація; розвиток батьківських компетенцій; психосоціальна підтримка; підхід соціальні виплати + соціальні послуги.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Метою проєкту є посилення спроможності громад щодо надання якісних та сталих послуг з мінімального пакету інтегрованих соціальних послуг.

Цілями «пакету» спеціалісти назвали розвиток спроможності місцевих органів влади та соціальних працівників щодо соціальних послуг, посилення компетенцій фахівців, підтримка і розширення соціальних послуг для дітей та родин з дітьми відповідно до потреб жителів громади.

Варто зазначити, що географія проєкту охоплює 28 громад чотирьох областей України. Житомирщина, а саме Коростенська громада, також відтепер входить до цього переліку.