В Публічній бібліотеці Коростенської МТГ приєдналися до Всеукраїнського збору книжок «Вільні читають українською». Акцію провели з нагоди 210-ї річниці з дня народження великого Кобзаря Тараса Шевченка.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Важливо

Дата публікації

10 квітня 2024 р.

– Це всеукраїнська акція, яка була оголошена мовним омбудсменом Тарасом Кременем. Його підтримали в Міністерстві освіти і науки України, всеукраїнський проєкт «Єдині», студентські мовні омбудсмени та асоціація мовних курсів, – розповіла директорка бібліотеки Галина Боцман.

За словами пані Галини, акцію започаткували для того, аби зібрати українськомовні видання, які мають український текст та несуть українську ідею. Ще одна мета проєкту – поповнення бібліотечних фондів, створення маленьких «мобільних бібліотек» в укриттях та гуманітарних штабах у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Харківській, Сумській, Донецькій та Луганській областях.

– Ми розуміємо, що люди знаходяться в постійному пресингу від обстрілів, від переживань, стресів. І дійсно, щоб нашими силами та бібліотечними можливостями, якими ми можемо підтримати людей, ми долучаємося до цієї акції і плануємо зібрати книжки з небайдужими громадянами нашої громади і передати українськомовні видання саме в ці області, – додає Галина Боцман.

Спрямований проєкт на покращення психоемоційного стану українців та популяризації вітчизняної книжкової мови. Тому працівники бібліотеки розповідають: найохочіше приймають саме художню літературу, що допоможе відволіктися від буремної реальності та не буде додатково навантажувати.

Бібліотекарі закликають усіх небайдужих долучитися до акції, щоб морально підтримати наших співвітчизників на Сході та Півдні країни. Принести книги можна в Публічну бібліотеку Коростенської МТГ, що знаходиться за адресою: вулиця Михайла Грушевського, 38 та працює з 10 до 18 години.