В останній червневий день у міському Палаці культури імені Тараса Шевченка відбулася прем’єра сатиричної комедії «До зустрічі з собою» за п’єсою Миколи Куліша «Мина Мазайло», яку підготували актори Театру на Territory древлян.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

2 липня 2024 р.

«Вистава тривала дві години з антрактом, і ми задоволені тим, що була повна зала людей і навіть балкон, попри аномальну спеку, яка панувала того дня. Хочу наголосити на тому, що ця вистава за жанром – сатирична комедія і вона не є простою для сприйняття. Глядач повинен думати і вникати в ті меседжі, які посилали герої. Я задоволена тим, що глядач не просто спостерігав за діями, а обрав певну позицію – там було дві сторони: русифікація та націоналізм і українізація. І де були персонажі, які за Україну, люди аплодували, тим самим виражаючи свою позицію», – розповіла режисер-постановник і автор ідеї Катерина Скляревська.

Вона додала, що, звісно, були і певні поодинокі недоліки зі звуком, але загалом вистава пройшла злагоджено і чітко.

Так як це програмний шкільний твір, повторні покази плануються ще у вересні. Вхід на виставу був по запрошеннях за донат для ЗСУ від 150 гривень. Загалом вдалося зібрати 40 390 гривень. Кошти театр спрямує на потреби коростенців, які служать у лавах Сил оборони, через місцевих волонтерів.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

«З початку війни ми не фіксували всі передані кошти, наш театр тоді їздив до військових частин і кошти ми залишали одразу там волонтерам. Загалом 110 950 гривень було передано вже з жовтня минулого року, коли ми ставили «Із витоків древності». Це сума без останньої нашої прем’єри, яка відбулася на днях», – зазначила одна із акторів театру Любов Паламарчук, яка відповідає за фінансову частину.

Пані Любов розповіла детальніше про направлені кошти, а саме 110 950 гривень. З жовтня театр закупив для ЗСУ два старлінки, турнікети, термобілизну та дрони. Також були виділені кошти на приціл, авто для ЗСУ та на пальне, яке використовують військові на передовій. Ще актори підтримують столичний госпіталь, де знаходяться поранені бійці.