Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирські області надало інформацію про виробничі травми, нещасні випадки і професійні захворювання у І кварталі 2024 року Коростенської територіальної громади та району.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Важливо

Дата публікації

22 квітня 2024 р.

Загалом наразі відомо про чотири нещасні випадки, які сталися на підприємствах. З них два у місті Малині, підприємство зареєстроване у Черкасах, та два випадки виникнення хронічних професійних захворювань.

Що стосується випадків зі смертельним наслідком, випадків смерті на виробництві, групових, нещасних випадків з можливою інвалідністю та випадків гострих професійних захворювань у медичних працівників – не зареєстровано.

Які саме нещасні випадки із різними ступенями тяжкості було зареєстровано

Це Хотинівський ліцей Коростенського району, де вчитель математики і інформатики отримав травму лівої стопи. Це сталося під час зимових канікул у спортзалі навчального закладу, коли чоловік брав участь у тренувальній грі в волейбол.

Травму отримала також працівниця (різальник паперу, картону та целюлози) ТОВ «Українська картонно-паперова компанія» у місті Малині. Потерпіла отримала травму пальців правої кисті, виконуючи роботу на поздовжньо-різальному верстаті.

На цьому ж підприємстві ще одна працівниця (різальник паперу, картону та целюлози) під час виконання роботи на поздовжньо-різальному верстаті отримала схожу травму великого пальця правої кисті.

Які висновки розслідувань

У результаті розслідування у ТОВ «Українська картонно-паперова компанія» згідно з «Порядком розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві», затвердженого постановою КМУ від 17 квітня 2019 року №337, встановлено, що два випадки пов’язані з виробництвом, складено акт по формі Н-1/П.

Що стосується випадку у Хотинівському ліцею, за даними розслідування травма не пов’язана із виробництвом, складено акти по формі Н-1/НП.

Термін розслідування в ТОВ «Автосвіт ЛТД» продовжено до отримання матеріалів досудового розслідування стосовно ДТП від Головного управління національної поліції у Київській області.

На підприємствах Коростенської територіальної громади зареєстровано два випадки хронічних професійних захворювань:

– ТДВ «Коростенський щебзавод» – 1 випадок,

– ПрАТ «Норинський щебзавод» – 1 випадок.

По всіх випадках хронічних професійних захворювань розслідування закінчені та складені акти по формі П-4.