У п’ятницю, 25 жовтня, об 11:00 українці з кожного куточку світу матимуть змогу долучитися до традиційного написання радіодиктанту національної єдності. Цьогоріч подія відбудеться напередодні Дня української писемності та мови, який відзначають 27 жовтня.

радіодиктант коростень

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

22 жовтня 2024 р.

«Своєрідний мовний флешмоб має на меті не лише написати бездоганний диктант, а й об’єднати українців по всього світу навколо спільних цінностей, нашої мови та культурної спадщини. Саме тому головна суть радіодиктанту – долучитися до витоків українськості та відчути єдність одне з одним», – зазначила директорка Коростенського центру професійного розвитку педагогічних працівників Коростенської міської ради Світлана Черняєва у коментарі для Korostenmedia.

Авторкою радіодиктанту у 2024 році є відома українська письменниця та есеїстка Оксана Забужко, яка вирізняється оригінальністю синтаксису та побудови речень у тексті. Тому для того, аби краще підготуватися, Світлана Володимирівна порадила повторити правила вживання розділових знаків у складних безсполучникових реченнях та деякі складні випадки правопису.

Повідомляється, що текст радіодиктанту озвучить письменник, музикант і військовий Павло Вишебаба, який також є активним учасником медіа-простору та має власний YouTube-канал. Він також брав участь у проєкті «Хоробрі казки» від Суспільного, де начитував аудіоісторію  «Кепка сили», тож бажаючі можуть прослухати запис, аби ознайомитися із тембром та подачею Вишебаби.

Черняєва закликала керівників установ та підприємств у Коростені посприяти участі своїх працівників у цьогорічному мовному флешмобі, створивши для цього відповідні умови.

Зауважимо, що трансляція радіодиктанту буде доступна на всіх платформах Суспільного:

Долучайтеся до загальнонаціональної акції та діліться враженнями й результатами. До речі, свій диктант ви можете відправити на перевірку за адресою м.Київ, вул. Хрещатик, 26, або ж на електронну адресу Українського радіо rd@ukr.radio.