Найбільша мрія багатьох українців – якнайшвидше закінчення війни нашою перемогою. Проте по її завершенню Україна, очікувано, стикнеться з рядом складнощів. Одна з них – психологічна реабілітація наших військових. З цією метою 15 жовтня відбулася перша онлайн зустріч представників Коростенської громади з президентом правління ГО «Ветерани на сторожі миру», ветераном війни Євгеном Шпіцом, який перебуває в Ізраїлі.

ізраїль коростень

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Актуально

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

16 жовтня 2024 р.

В ході подальшої співпраці між ГО та Коростенською міською радою представники сторін пропонують підписати меморандум та спільно працювати над покращенням навичок соціальних працівників в рамках психологічної підготовки родин військовослужбовців та жителів нашої громади.

Учасниками зустрічі з боку Коростенської громади стали міський голова Володимир Москаленко, заступниця міського голови Наталія Чижевська, священнослужитель Української православної церкви отець Леонід, спеціалісти Управління праці та соціального захисту населення, фахівці Коростенського центру соціальних служб та  Центру соціально-психологічної реабілітації, представники  Коростенської міської організації Товариства Червоного Хреста, лікарі Коростенської ЦМЛ.

Повернення до цивільного життя може бути складним, оскільки військові звикли до інших правил і умов. Реабілітація допоможе військовим краще адаптуватися до життя в суспільстві, зокрема у стосунках з рідними, а також у професійній діяльності.

Загалом, психологічна реабілітація є необхідним компонентом відновлення військових після бойових дій, який сприяє поверненню їх до повноцінного життя та забезпечує стабільність в суспільстві. Тож під кінець зустрічі присутні психологи обговорили варіанти подальшої роботи з військовими та їх родинами.