Жителі Коростенського мікрорайону Бровар скаржаться на вантажний транспорт, що проїжджає вулицею 1 Травня. Водії та перевізники користуються новою заасфальтованою дорогою попри дорожні знаки, що забороняють рух важковагового транспорту. Другого жовтня близько 12-ї години місцеві мешканці зустрілися з представниками влади та директором ТНК «Граніт», аби вирішити ситуацію.

бровар коростень

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Актуально

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

3 жовтня 2024 р.

– Почули зауваження по швидкісному режиму, почули зауваження, що щебінь з нашого підприємства возить перевізник, він не тентується. Тому є деякі ризики для людей, які тут мешкають. Зразу було прийняте рішення разом з перевізником, який цим займається, тентувати, – зазначив директор підприємства «Граніт» Сергій Замрій.

За словами пана Сергія, саме вони стали ініціаторами зустрічі, адже бачили скарги на транспорт від людей в інтернеті та від працівників самого підприємства. Також для вантажівок підприємства, за словами директора, встановили швидкісний режим 30-40 км/год, який контролюють в онлайн режимі.

Втім, мешканці Бровара скаржаться не лише на транспорт «Граніту», а і на увесь важковаговий транспорт. Місцевим доводиться самим зупиняти навантажені авто, що їдуть на великій швидкості.

бровар коростень2

– Стоїть знак – «Вантажним автомобілям в’їзд заборонено». Викликалася поліція, складали на них протокол, – розповідає житель мікрорайону Олександр Білошицький.

Скаржаться мешканці і на пил, що його підіймають автомобілі на неасфальтованій частині дороги, запах вихлопних газів, вібрації та руйнування дорожнього покриття. Пропонували власні варіанти вирішення проблем: встановлення «лежачих поліцейських», або хоча б присутність поліцейських звичайних.

По завершенню зустрічі начальник управління ЖКГ Валерій Мартинюк запропонував мешканцям Бровара писати колективне звернення до міської ради. Надалі – слідкуємо за розвитком ситуації.