Шквал емоцій, неймовірні виступи та зіркові гості. У Жовтневому палаці столиці 12 вересня відбувся наймасштабніший проєкт для дітей у воєнний час «Світ майбутнього очима дітей».

цдют1 коростень

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Урочисто

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

16 вересня 2024 р.

Нагадаємо, наприкінці липня у Коростені відбулася церемонія нагородження та відбір учасників на виступ у Києві. Тоді журі відзначили виступ 7-річної Мілани Слатвинської із села Заріччя, що на Овруччині. Дівчинка у військовій формі із іграшковим псом Патроном у руках заспівала пісню «Зупиніть війну» і була запрошена виступити на підсумковому гала-концерті.

Директорка ЦДЮТ та регіональний куратор проєкту Тетяна Кереселідзе розповіла, що подія об’єднала учасників з різних куточків країни. Загалом було представлено 27 громад, участь взяли понад 4000 діток. Два виступи були представлені учасниками із Коростенської громади.

«Ще під час регіонального гала-концерту двоє наших діток були нагороджені за свої ручні роботи – мотанку та вишивку стрічками. У Київ, зокрема, запросили танцювальний колектив ЦДЮТ під керівництво Дарини Ягодки – був представлений номер художньої гімнастики, дівчатка виступали зі стрічками. Також сольний номер мала дівчинка з Овруцької громади Мілана Слатвинська», – зазначила пані Тетяна.

гала концерт київ1

За її словами, концерт, який відбувся у Жовтневому палаці, дійсно здивував своєю грандіозністю: купа діток, аніматори, фотозони і виступи відомих українських артистів в одному місці.

«Моментами мені навіть здавалося, що в Україні немає війни. Це було масштабно і розкішно, дуже багато талановитих учасників зі всієї країни. Діткам дуже сподобалося, але вони були стомлені, адже концерт тривав близько шести годин», – зауважила Тетяна Кереселідзе.

Вона додала, що наразі в Україні майже немає подібних заходів, що впливає на мотивацію дітей. Тетяна також подякувала організаторам за можливість представити громаду на сцені і з гордістю вийти за нагородою.

«Безумовно, діти втомилися від того, що не виступають. Якщо раніше, до ковіда, ми часто кудись їздили і брали участь у різноманітних заходах, то спостерігався якийсь певний темп і мотивація. А зараз такий довгий час пауза», – підкреслила директорка Коостеньского центру дитячої та юнацької творчості.