30 серпня в конференцзалі міського Палацу культури у рамках проєкту «Спільне майбутнє» відбулася зустріч з ініціативними мешканцями громади. На зустрічі куратори проєкту обговорили з коростенцями їхні ідеї, які будуть втілені у стратегії, комплексні плани та програми відновлення в Коростенській громаді.

спільнодія коростень

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

2 вересня 2024 р.

– Цей проєкт називається «Спільне майбутнє». Він має на меті залучення громадськості до стратегічного та просторового планування громади. По факту, наш головний простір – це привчити людей до створення спільних ідей розвитку майбутнього та інтегрувати ці ідеї в документах органів місцевого самоврядування, – розповіла Олександра Нарижна, голова громадської організації «Міські реформи», що займається реалізацією «Спільного майбутнього».

Для участі в проєкті з близько 20 громад, органи місцевого самоврядування яких подавали заявки на участь, відібрали 5 громад, серед яких і Коростенська. Також до участі в проєкті задіяні Чугуївська та Зміївська громади Харківської області, а також Верхньодніпровська та Перещепинська громади Дніпропетровської області.

спільнодія коростень1

Реалізація проєкту поділяється на 3 етапи. Перший – дослідження громади (вивчення природи, людського капіталу, проведення соціологічних досліджень, вивчення забудованого середовища). Завершиться він в листопаді презентацією напрацювань та їх обговоренням. Наступний етап – напрацювання ідей, що може перерости в серію проєктів від громадськості. Він триватиме приблизно до лютого – березня 2025 року. Третій етап триватиме 2-3 місяці, що будуть витрачені на співпрацю з органами місцевого самоврядування задля реалізації запропонованих ідей.

Як вже було зазначено, проєкт реалізується ГО «Міські реформи» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.