Мешканці Коростеня продовжують чекати на відновлення роботи фонтану на центральній площі міста. Незважаючи на тривалий ремонт, проблема з безперебійною роботою водного об’єкту залишається актуальною. Раніше у КВГП повідомляли про нестачу фахівців, адже у зв’язку із мобілізацією працівників на фірмах поменшало. Проте у вівторок, 6 серпня, біля фонтану почалися активні роботи з усунення поломок.

фонтан ремонт

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

7 серпня 2024 р.

Начальник КВГП Леонід Якубовський розповів, що основними причинами є значні пошкодження системи водопостачання фонтану та вихід з ладу електронного обладнання. За його словами, фахівці виявили кілька поривів у трубах, через які відбувалися значні втрати води. Крім того, через пориви постраждала електронна система управління фонтаном, яка потребує складної та тривалої реставрації.

«Ситуація ускладнюється дефіцитом необхідних запчастин. Через війну постачання спеціалізованого обладнання для фонтанів значно зменшилося через відсутність попиту. Тому нашим фахівцям доводиться ремонтувати вже наявне обладнання, що вимагає більше часу та зусиль», – зазначив Леонід Павлович.

Він додав, що людей вдалося знайти, проте вони всі є спеціалістами широкого профілю і не спеціалізуються безпосередньо на фонтанах. Зауважимо, що є і запрошені працівники з-поза меж Коростеня.

Незважаючи на всі труднощі, комунальники сподіваються, що фонтан зможе порадувати мешканців міста та гостей протягом найближчих десяти днів. Однак, як зазначає Леонід Якубовський, точні терміни завершення ремонтних робіт назвати складно, оскільки ситуація може змінюватися.

«Наразі нам вдалося знайти один порив, але він не є основним, тому будемо шукати далі. Паралельно ремонтується і електронне обладнання, яке перестало функціонувати, бо залилося водою», – підсумував начальник КВГП.