У конференцзалі Коростенського міського палацу культури відбувся семінар-тренінг «Реалії та перспективи молодіжного руху в Профспілці» у рамках проєкту «Розширення прав і можливостей молодих працівників профспілкового руху України», який реалізується Профспілкою працівників державних установ України разом з Профспілкою державних службовців Швеції Fackförbundet ST.

профспілка молодь

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

6 серпня 2024 р.

«Тут зібрались молодь і фахівці з різних питань. Ми сподіваємось, що сьогоднішня зустріч буде не лише інформаційною, але й насиченою новими знаннями та обміном досвіду. Ми розглянемо всі необхідні питання і рухатимемося в правильному напрямку, будуючи державу з урахуванням сучасних викликів», – виступив із привітальним словом голова Профспілки працівників держустанов України Юрій Піжук.

Він додав, що за українським паспортом ще стоятимуть черги. За його словами, українці доводять європейські цінності, а не лише говорять про це.

«Переспектива у молоді. У першу чергу потрібно регулювати трудові відносини. Важливо дати людям той майданчик, де вони зможуть реалізуватися і знайти нові можливості», – підкреслив Юрій Піжук.

профспілка молодь1

На семінарі також виступив голова Житомирської обласної організації Профспілки Петро Закусило, який наголосив на тому, що Україна стоїть на порозі зміни поколінь, і саме молодь має стати основою цих змін.

«Потрібно вирішити кадрові питання та реорганізувати структури профспілок, адже наразі більшість членів є старшими людьми», – зауважив Петро Закусило.

Під час регіональної зустрічі учасники активно опрацювали питання особливостей колективно-договірної роботи на сучасному етапі разом із запрошеними юристами ГО «Трудові ініціативи», обговорили міжнародний досвід профспілкової діяльності та обмінялися досвідом роботи з молоддю на місцевому рівні.

профспілка молодь2

«Ми маємо чимало напрацювань у нашому місті. Я вірю в те, що невдовзі вдасться сформувати структуризоване суспільство України. Ми маємо надії на краще, і так буде, адже все залежить від громадян, у першу чергу від молоді», – заявив міський голова Коростеня Володимир Москаленко.

Під час другого етапу семінару-тренінгу присутні обговорили підготовку до переговорних процесів, наголосивши на важливості мистецтва перемовин. Також обмінялися досвідом колективно-договірної роботи разом із представниками з Івано-Франківщини у Online-форматі. В кінці організатори наголосили на перспективах залучення молоді до роботи в профспілках на місцевому рівні та підсумували результати тренінгу.

Зауважимо, що цей захід став п’ятим у рамках всеукраїнського проєкту, який спрямований на зміцнення молодіжного профспілкового руху та інтеграцію європейських цінностей в українське суспільство.