Машина-амфібія у Коростені продовжує зрізати водорості на річці Уж у межах міста. За словами начальника Коростенської міської комунальної рятувальної служби на воді Михайла Міщука, цього року спостерігається найбільш критична ситуація за п’ять сезонів роботи. Скаржаться також і самі водії плавзасобу.

річковий горіх коростень

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

26 липня 2024 р.

«Це просто повний гаплик. Ще жодного разу стільки роботи у такій кількості не було. Ну, можливо, кількість і була, але таких розмірів точно ні. Таке відчуття, що горіх на добривах росте. Просто жах», – поділився враження один із водіїв плавзасобу.

Він додав, що за сьогодні ще півтора гектари вичистили.

«Важко, але працювати можна», – сказав чоловік.

Відомо, що машина-амфібія розпочала свою роботу 28 червня, на тиждень пізніше, ніж планувалося. Катастрофічне погіршення ситуації наразі в районі, де починається льотне містечко, м’ясокомбінат і аж до греблі. Міщук зазначив, що вони вже двічі з початку роботи чистили міський пляж.

«Цього року дуже багато росте горіха. Це п’ятий сезон, але така кількість вперше. Можливо, через аномальну спеку або паводок був», – прокоментував пан Михайло.

Він додав, що машина працюватиме до похолодань – десь до жовтня. Наступного тижня планується початок робіт біля військкомату, потім у районі «Винзаводу», «Водоканалу» і далі у той бік міста.

«Протягом всього наступного тижня будемо на виїздах», – підсумував Михайло Міщук.