У Коростенській громаді виникла проблема з покосом трави через нестачу косарів. Місцеві жителі жаліються на незадовільний стан територій. Начальник комунального виробничо-господарського підприємства міста Коростеня Леонід Якубовський підтвердив, що у цьому дійсно є часткова провина їхнього підприємства.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

3 липня 2024 р.

«Ми не встигаємо багато косити, для цього нам потрібно мати на місто 18-20 косарів. У позаминулому році ми купили газонокосарку і вона працює щодня, але, на жаль, у нас багато таких місць, де машинним способом неможливо покосити. Для цього потрібні люди, а у нас сьогодні працює два косарі, ще двох забрали до лав ЗСУ. Тому є вільні дві вакансії – приходьте, ми візьмемо, бо не вистачає людей. А трактор дійсно працює щодобово, але, все рівно, не встигає», – зазначив Леонід Якубовський.

Він також згадав, що раніше ЖКГ інтенсивно допомагали у покосі і ситуація була кращою. Зараз ОСББ часто відмовляються виконувати цю роботу, хоча це їхній обов’язок згідно з правилами благоустрою. Бізнес також не поспішає виконувати свої обов’язки з прибирання і покосу біля своїх об’єктів.

Леонід Якубовський наголосив на тому, що КВГП не вистачає ні людського, ні технічного, ні фінансового ресурсу. Тому, по можливості, місцеві повинні самостійно косити, як мінімум, біля своїх будинків.