Початок літа порадував українських грибників та збирачів ягід сприятливими погодними умовами. Тож нині на Поліссі в самому розпалі сезон збору диких ягід та грибів. Проте в країні все ще триває війна і прикордонники та військові застерігають громадян від порушень чинних обмежень.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

25 червня 2024 р.

За словами начальника пресслужби 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців Юрія Шахрайчука, наразі цивільним заборонено відвідувати прикордонні ліси.

– Обмеженнями, поряд з іншим, передбачено заборону будь-яких пересувань цивільних осіб у смузі місцевості, яка безпосередньо прилягає до державного кордону завширшки 1000 метрів, – пояснив пан Юрій на брифінгу щодо чинних обмежень у прикордонній смузі.

Окремо прикордонники звертають увагу на дотриманні мінної безпеки. Перебуваючи в прикордонні, цивільних закликають звертати увагу на обмежувальні позначки про мінування території. Всі громадяни повинні мати при собі документи, що засвідчують їх особу та дозвіл на перебування в прикордонні від Держприкордонслужби.

На півночі Україна межує одразу з двома державами-терористками. Тож грибників та збирачів ягід наполегливо застерігають не займатися улюбленим літнім хобі саме в прикордонних лісах. Зберігаючи своє життя, ми зберігаємо майбутнє України.