Театр на Territory древлян підготував прем’єру сатиричної комедії «До зустрічі з собою» за п’єсою Миколи Куліша «Мина Мазайло». Вистава відбудеться у міському Палаці культури імені Тараса Шевченка у неділю, 30 червня.

Режисер-постановник і автор ідеї Катерина Скляревська розповіла, що підготовку розпочали ще на початку року, одразу після завершення грантового проєкту. Для наступної вистави театрали обрали важливу нині тему – українізація в суспільстві. За основу вони взяли п’єсу Миколи Куліша «Мина Мазайло» – трагікомедія про харківську родину, написана майже сто років тому, як реакція на українізацію 1920-х років, але наразі вона звучить особливо гостро і не припиняє бути актуальною.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Мистецтво

Дата публікації

20 червня 2024 р.

«Наш театр завжди подає свою концепцію та версію. Коли глядач подивиться п’єсу, він зрозуміє і прийде до висновку, чому ми підібрали саме таку назву», – зазначила Катерина Леонідівна.

За її словами, мова буде йти про двомовність в Україні та її наслідки.

«Такий скажімо синдром меншовартості у деякої частини громадян. Їх не можна назвати втраченими для країни людьми. І ця назва саме така, бо цим людям дається шанс ідентифікувати себе і своє коріння та повернутися», – заявила режисерка.

Що стосується цільової аудиторії, категоричних обмежень немає. Хоча загалом вистава розрахована більш на зріле покоління: освітян, працівників культури та інтелігенцію міста. Проте твір Куліша «Мина Мазайло» є у шкільній програмі, тож, як почнеться навчальний рік, виставу планують ставити і для Коростенських ліцеїв.

Квитки на прем’єру придбати не можна, вхід буде за донат для ЗСУ від 150 гривень. Нагадаємо, що сатирична комедія «До зустрічі з тобою» відбудеться у міському Палаці культури 30 червня о 15:00, тож запрошуємо усіх бажаючих.