У міській раді Коростеня обговорили проєкт заходів та завдань «Комплексної програми економічного розвитку Коростенської міської територіальної громади на 2025-2027 роки». Участь в засіданні взяли посадовці, депутати, представники бізнесу, банківських установ, громадських організацій та ЗМІ.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Світлана БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

19 червня 2024 р.

Презентував присутнім проєкт заходів та завдань програми начальник управління економіки Володимир Стужук, зосередивши увагу на всіх трьох запропонованих розділах – Сприяння залученню інвестицій, формуванню позитивного іміджу громади та розвитку міжнародного співробітництва, Підтримка розвитку малого та середнього підприємництва і Адміністрування та супровід програм розвитку громади.

– Управління економіки виконавчого комітету Коростенської міської ради є розробником та відповідальним виконавцем трьох цільових програм, пов’язаних з економічним розвитком Коростенської міської територіальної громади. Це:

▪ Програма по залученню інвестицій та поліпшенню інвестиційного клімату Коростенської міської територіальної громади на 2020-2024 роки.

▪ Програма підтримки малого та середнього підприємництва Коростенської міської територіальної громади на 2020-2024 роки.

▪ Програма по реалізації Стратегічного плану розвитку міста Коростеня на 2020-2024 роки, – каже Володимир Миколайович.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

– Підставами для розробки нового проєкту програми є: закінчення термінів реалізації вищевказаних програми у цьому році, рекомендації проєкту USAID ГОВЕРЛА, з якими наша громада активно співпрацює, щодо об’єднання цільових програм економічного розвитку за одним напрямком в одну комплексну програму й розширення завдань управління економіки, які потребують провадження заходів сприяння, а також розвитку проєктного менеджменту та міжмуніципального співробітництва, розвитку аграрного і фермерського господарства. Є пропозиція щодо назви програми – «Комплексна програма економічного розвитку Коростенської міської територіальної громади на 2025-2027 роки», – продовжує розповідати начальник управління економіки.

Володимир Стужук зазначив, що новий проєкт програми об’єднує напрямки розвитку щодо залучення інвестицій, розвитку підприємництва та технічні заходи щодо адміністрування цих програм.

Присутні активно взяли участь в обговоренні проєкту програми, всі пропозиції будуть вивчені, а сама програма буде затверджуватися сесією міської ради у вересні-жовтні цього року.