Напередодні Дня журналіста вихованці гуртка «Юні ведучі», що діє на базі Центру дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ) прийшли на екскурсію до підприємства «Коростеньмедіа». Під час візиту діти отримали унікальну можливість побачити, як працює медійна установа зсередини, та спробувати себе у ролі радіоведучих Коростень ФМ 107.5.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Візити

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

4 червня 2024 р.

Маргарита Кравчук і Єгор Пурик, учні 10-го класу ліцеїв 8 і 7, першими долучилися до прямого радіоефіру. Гуртківці поділилися з радіослухачами своїм досвідом перебування у гуртку, розповіли про свій вибір і досягнення. Обидва вже мають певний досвід у ролі ведучих та акторів, проводять свята як на території власних ліцеїв, так і на місцевому рівні.

«Я завжди у школі була активісткою. Мене часто запрошували бути ведучою на тому чи іншому заході. Через це і вирішила долучитися до гуртка «Юні ведучі», коли дізналася його назву. Чесно, дуже зацікавив», – розповіла учениця ліцею №8 Маргарита Кравчук.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Єгор Пурик з ліцею №7 також розповів про свої враження від занять у гуртку та поділився своїм успіхом у театральному конкурсі «Зірочки Мельпомени», де його команда отримала Гран-прі за сценку на тему Розстріляного відродження про Володимира Сосюру.

«На першому занятті всі між собою познайомились, а із другого вже почали підготовку до сценки на тему Розстріляне відродження. Це конкурс театрального мистецтва «Зірочки Мельпомени», де ми зайняли Гран-прі», – розповів Єгор.

Маргарита також зазначила, що після відвідування гуртка у неї з’явився інтерес до журналістики, хоча раніше вона мріяла стати юристом.

«Я мріяла стати юристом, а тепер з’явилися думки і про журналістику. Це цікава і перспективна професія. Тому хочу мати журналістську освіту теж», – поділилася Маргарита.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Наступними до радіоефіру долучилися учениця 9-го ліцею Анастасія Тімершина та Олена Будзинська, учениця 11-го ліцею. Вони помінялися місцями із постійними ведучими радіо «Коростень ФМ 107.5» Світланою Барановською і Христиною Долоніною і спробували себе у ролі радіоведучих.

«Коли керівник гуртка пані Ірина запропонувала спробувати себе у ролі радіоведучих, я відразу погодилася, бо обожнюю «авантюри». Після ефіру я навіть почала задумуватись щодо професії журналіста. Дуже крутий досвід, мені сподобалося», – зазначила Анастасія Тімершина.