Проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» – це проєкт UNFPA з розбудови муніципальних систем запобігання та протидії домашньому і гендерно зумовленому насильству. Щорічно у межах конкурсу UNFPA обирає громади для партнерства, і цьогоріч 45 міст і громад в Україні є учасниками цього проєкту, в тому числі й наше місто Коростень.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Соціальний захист

Дата публікації

28 березня 2024

28 березня на базі Управління праці та соціального захисту населення було відкрито табличку в рамках проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» у партнерстві UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

– На жаль, кількість випадків домашнього насильства на території нашої Коростенської територіальної громади тільки збільшується. Тож робота по упередженню та протидії домашньому насильству повинна проводитися активніше, і сьогодні ми саме доводимо те, що така робота буде продовжуватись і надалі, – зазначив секретар міської ради Олександр Олексійчук.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Завдячуючи тому, що Коростень є учасником проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», фахівці управління праці, центру соціальних служб, поліції, прокуратури, служби у справах дітей та практичні психологи закладів освіти мають змогу проходити навчання та тренінги, які проводяться у нашій територіальній громаді.

– Крім цього, в Управлінні праці та соціального захисту населення створено дві мобільні бригади від Фонду ООН в галузі народонаселення, які діють на території міста і окремо на території Коростенського району. Також функціонує денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, – наостанок додала начальник відділу з питань сімейної політики Людмила Медведчук.