Традиційно у нашій державі проходить Всеукраїнський конкурс «Учитель року-2024», у якому вчителі з усієї України доводять свою професійну майстерність. У цьогорічному конкурсі вчителі змагаються у 4 номінаціях: географія, образотворче мистецтво, українська мова та література і фізика.

Участь у конкурсі (в номінації географія) взяла і вчителька з Коростенського міського ліцею №11 Ольга Самсонова (на фото перша справа), яка стала переможницею обласного етапу першого туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024».

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Пишаємось

Дата публікації

8 березня 2024

– Цей конкурс розпочався ще у жовтні минулого року, тривав перший тур, який складався з декількох етапів. Я зареєструвалась, відверто кажучи, в останній день можливої реєстрації, адже до останнього вагалась, чи потрібно це робити, адже розуміла, що це займатиме багато часу, зокрема мого особистого, – розповіла на радіо Коростень ФМ 107.5 Ольга Сергіївна.

Першим етапом конкурсу була «майстерка»: потрібно було відзняти відео, на якому представити певні цікаві прийоми чи методи, які пані Ольга використовує під час проведення уроків з географії.

– Моя підготовлена «майстерка» набрала максимальну кількість балів, я навіть була вражена, – продовжує Ольга Самсонова.

Взагалі, до участі у конкурсі вчителька підійшла дуже відповідально і тривало готувалася до кожного етапу, радилась з колегами, звідусіль шукала підказки та поради.

– Перевірялись також знання з географії у самого вчителя, тобто мене, методики викладання – це був вже наступний етап, тобто тестування, оскільки важливо не тільки те, як я проводжу урок, а й мої знання як педагога. Та й проведення уроку – це останній, найскладніший етап.

Після дистанційного етапу, після Нового року ми були два дні у Житомирі, де відбувся етап дослідження, практична робота та урок, саме цей фінал, до якого я йшла з жовтня 2023 року, – каже вчителька з географії Ольга Сергіївна, та додає, що «фінальний» урок проводила для школярів 9-го класу одного із житомирських закладів освіти, який бачила вперше, та справилася з цим завданням на відмінно.

– І мені було настільки приємно, коли після цього уроку один із учнів, якому вже 15 років та він вище від мене, підійшов і сказав: «Ми вам дуже дякуємо, нам було цікаво, і ви класна вчителька». Дійсно, для мене це була найвища нагорода, – ділиться враженнями Ольга Самсонова.

До речі, цьогоріч буде 10 років, як пані Ольга навчає школярів географії. Як бачимо, вчителька молода, але досить досвідчена та має повагу серед учнів.

Щодо другого етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024» для учасників ще не було жодних рекомендацій, однак його проведення планується на квітень-травень 2024 року.