Пенсіонерка з Коростеня, колишня листоноша Ніна Миколаївна Романенко, вже понад 30 років прибирає невеличку територію біля річки у районі Водоканалу, де знаходиться криничка.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

Дата публікації

7 березня 2024

«Ніно, якби не Ви, тут би вже по коліна сміття назбиралося»

Незважаючи на свій вік, Ніна Миколаївна не припиняє своєї роботи та досі підтримує чистоту й охайність цієї місцевості. Вже неодноразово ця активна жіночка зверталася по допомогу до відвідувачів кринички, місцевих ЗМІ та комунальних служб, але досі прибирає все сама.

– Образливо, бо я напишу «Не кидайте недопалки і пляшки». Прийду наступного разу, а листочка вже немає і знову потрібно писати і вішати, щоб люди читали і не смітили, – розповідає Ніна Миколаївна.

За словами пенсіонерки, минулого року важко було почистити джерельце, бо росла кропива і борщівник. Тож доводилося самотужки по-трішки скошувати. Але така ситуація і на дальньому Броварі, казала Ніні Миколаївні її племінниця, яка, до речі, сьогодні теж йшла прибирати зі своїм сусідом.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

– Я знала, що коли закінчиться зима, тут буде дуже брудно, – продовжує свою розповідь пані Ніна. – Тому я активно приступила до роботи, ось так і назбиралися ці дві купи. Не знаю, що робити і куди звертатися далі. Адже палити сміття не можна, одного разу працівники Водоканалу накричали. Самотужки мені це сміття теж нікуди не діти.

На моє запитання звідки Ніна Миколаївна бере стільки сил на прибирання, жіночка розповіла, що її мама любила чистоту і порядок, так і Ніна вже звикла. Доглядає вона не лише за цією ділянкою, а й біля свого будинку і під’їзду.

– Приходжу я сюди раз у два тижні, як закінчиться у мене вода. Тоді я встаю о шостій ранку, беру віник і йду сюди до кринички наводити чистоту. Чому так рано? Щоб не було людей, бо ж пилюка здіймається навколо, – каже жіночка.

Пані Ніна щиро звертається до місцевої влади, комунальних підприємств, КВГП і громадських організацій із проханням про допомогу у встановленні контейнера для сміття або періодичному його вивезенні з цієї території. Праця цієї жіночки заслуговує на повагу і підтримку з боку усієї громади.