19 лютого до Коростеня завітали представники МБФ «Місія в Україну» з метою проведення лекцій з профілактики ризикованих типів поведінки для підлітків та молоді (9-11 класів) у навчальних закладах міста. Журналісти «Коростеньмедіа» побували на такому уроці у КМЛ №2 ім. В. Сингаївського, який провели для десятикласників.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Важливо

Дата публікації

19 лютого 2024

Зокрема, для школярів був проведений інтерактивний урок із максимальним залученням учнів до активного розуміння матеріалу, який їм розповідала консультант-психолог Олена Касянчук, при цьому використовуючи різноманітні муляжі.

– Сьогодні ми приїхали висвітлити такі п’ять тем: «Свобода сексу»: правда та міфи; хвороби, які передаються статевим шляхом та як їх уникнути; життя людини, починаючи від моменту запліднення, розвиток дитини; аборт та його наслідки і профілактика девіантної поведінки (алкоголізм, наркоманія, токсикоманія), – розповіла старший психолог МБФ «Місія в Україну» Олена Данилюк.

Головною метою цього заходу є інформування молоді про наслідки, які має свобода сексу, і вже маючи ці знання молоді люди могли свідомо обирати свій майбутній шлях і бути щасливими.

– Такі заходи важливо проводити в будь-який час, адже кожна людина цікавиться тим, що стосується її особисто. А розвиток людини, нашої сексуальності – це наше особисте, інтимне, про яке не завжди запитаєш у когось іншого.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Тому наші сьогоднішні уроки – це не уроки сексуального виховання. Це, все ж таки, уроки виховання відповідальності за вчинки, які ми можемо здійснювати, але потім мати і негативні наслідки. Тож як цього уникнути, що потрібно робити сьогодні розповідають мої колеги під час лекцій з профілактики ризикованої поведінки, – продовжила пані Олена.

Варто зауважити, що міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну» працює на Житомирщині з 1997 року. Увесь цей час представники фонду надають допомогу жителям всієї Житомирської області, в тому числі особам, які переїхали до нашої області з будь-яких причин.

– У нас є два відділи: відділ допомоги родинам, які виховують діток з інвалідністю і відділ допомоги вагітним жінкам, які потрапили в кризову ситуацію. Послуги фонду надаються безкоштовно, при цьому ми дотримуємося принципу конфіденційності, – каже Олена Данилюк.

До відділу допомоги вагітним жінкам, які потрапили у кризові ситуації можна звернутися очно, онлайн або за телефонами: (067) 410 05 29, (068) 692 83 73, (063) 148 30 86, (073) 209 61 59. Адреса головного офісу МБФ «Місія в Україну»: м. Житомир, вул. Старовільська, 29.