Кінець минулого року з будівництва укриття в Коростенському ліцеї 8 обіцяв багато позитивного. Та щось пішло не так – рік новий розпочався, а ось будівельні роботи ні.

Як розповів нам перший заступник міського голови Володимир Вигівський, дійсно, проєкт було виготовлено, він пройшов експертизу, проведено тендер і визначено переможця. Але наразі немає дозволу на початок будівельних робіт.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Світлана БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

14 лютого 2024 р.

– Проєкт розроблений, тендер проведено, навіть більше того – він пройшов моніторинг державною аудиторською службою, яка жодних порушень не виявила ні з боку замовника, ні підрядника. Договори підписані, але, на жаль, дозвіл на початок робіт так і не вдалося отримати.

В чому ж причина?

– В кінці 2023 року змінилися нормативи щодо укриттів. Тому проєктна документація, яка розроблялася восени минулого року, на сьогодні вже не відповідає вимогам, у зв’язку, ще раз нагадаю, зі змінами нормативів. Зараз державна архітектурно-будівельна служба вимагає, щоб проєкт був приведений у відповідність до нових нормативів.

За словами Володимира Вигівського, зараз проходить робота над корегуванням проєктно-кошторисної документації. Вже отримано додаткову угоду на корегування проєкту і ця сума складає 458 тисяч гривень.

– Ми узгоджуємо всі деталі по додатковій угоді. Проєктант просить на корегування проєктно-кошторисної документації 50 календарних днів. Та не забуваймо, що після розробки проєкту потрібна ще комплексна експертиза – десь до одного місяця. Тому ми хочемо максимально скоротити ці терміни, аби якомога швидше розпочати будівництво укриття.

До речі, фінансовий ресурс, який минулого року планувався, є. Також обласна військова адміністрація пообіцяла підтримку з державного бюджету – мають надійти 1,5 млрд грн на укриття по освітніх закладах в країні, і частково певна сума коштів з державного бюджету буде надана Коростеню, в тому числі на 8 ліцей. На сьогодні і ті гроші, які були передбачені з міського бюджету минулоріч, також зарезервовані і плануються на будівництво укриття у 8 ліцеї.

За прогнозами, укриття має бути побудоване вже до цієї осені. Якщо, звісно, знову не виникнуть нові форсмажори.