Вулицями міста все частіше зустрічаються безпритульні собаки: вони ходять як поодиноко, так і зграями. Голодні, холодні, вони, інколи, навіть кидаються на людей. Аби зменшити тенденцію до неконтрольованого розмноження безпритульних тварин зоозахисники радять їх стерилізувати (це стосується і домашніх улюбленців, не тільки «вуличних»). Окрім того, стерилізація продовжує життя тварин на 3-5 років та запобігає виникненню низки хвороб, зокрема онкологічних.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Актуально

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

17 січня 2024 р.

У минулому році, тобто 2023, у Коростені проводилася стерилізація собак. Зокрема, тоді тендер на стерилізацію виграла громадська організація «ЗооЗахист Звягель». Та чи відбуватиметься стерилізація тварин у цьому році? Про це журналістам «Коростеньмедіа» розповів начальник КВГП Леонід Якубовський.

– На цей рік у місцевому бюджеті передбачено 375 тис. грн для проведення стерилізації тварин. 16 січня був оголошений тендер, тож ми чекаємо, коли буде оголошено переможця. Чи, можливо, будемо один раз його оголошувати, або ж декілька разів доведеться. У тому році ми оголошували двічі. Далі все залежить від проведення тендеру, – зауважив Леонід Павлович.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

– Якщо ж у дворі будинку живе собака і господар, наприклад, хоче її стерилізувати, куди йому звертатись? – поцікавилась я.

– По-перше, собаки живуть у тих дворах, де їх підгодовують, у інших дворах вони не живуть. Тобто, якщо пес живе у певному дворі, потрібно шукати ту людину, яка його годує, а, отже, саме до рук цієї людини він і піде. Якщо ж у особи виникає негайна потреба  стерилізувати свого пса, вона може не чекати, а самостійно завезти і провести стерилізацію за власні кошти. На жаль, компенсувати і повертати ці гроші ми не можемо, – наголосив начальник КВГП Леонід Якубовський.