У День захисників та захисниць України країна вшановує своїх героїв, які стоять на захисті незалежності та свободи. Цей день наповнений величчю та гордістю за тих, хто щоденно бореться за рідну землю, а також скорботою за тих, хто віддав своє життя за майбутнє України.

ліцей4 коростень

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

1 жовтня 2024 р.

«Починаючи з 2014 року ми все більше розуміємо важливість ЗСУ. День захисника та захисниць України наповнений величчю, гордістю і сумом за наших героїв та полеглих», – наголосив директор ліцею №4 Олександр Дзига.

Церемонія у Коростенському ліцеї розпочалася хвилиною мовчання, під час якої присутні згадали усіх загиблих воїнів. Особливий момент на заході – виконання пісні про п’ятирічну дівчинку, яка втратила батька на війні. Пісню заспівав військовий пенсіонер, нині вчитель захисту України, з позивним «Артист» Ігор Чайківський.

ліцей4 коростень2

За словами директора, акцію, яка спрямована на допомогу військовим, започаткували 1 вересня. Рівно за місяць ліцеїсти та викладачі виготовили та передали іменні дрони для військовослужбовців.

«Маємо честь передати заступнику командира 143 Коростенського батальйону ТрО, випускнику нашого ліцею Владиславу Ковальчуку два іменні дрони на честь загиблих військових Олександра Махачека та Володимира Мазуренка», – зазначив Олександр Дзига.

ліцей4 коростень1

Військовий Владислав Ковальчук подякував ліцею та старшокласникам, які знають і пам’ятають 143 батальйон ТрО. Він розповів, що батальйон було створено у Коростені і вже у перші дні повномасштабного вторгнення він став на захист північного регіону.

«Наразі батальйон знаходиться на Харківському напрямку в районах Вовчанська та Куп’янська. Чесно, саме ці іменні дрони, які ми сьогодні отримали, дають нам сили та поштовх боротися далі. Використаємо їх за призначенням», – підсумував заступник командира.

ліцей4 коростень1