НОВЕ ВІДДІЛЕННЯ МАЛОІНВАЗИВНИХ МЕТОДІВ ДІАГНОСТИКИ, ЛІКУВАННЯ ТА ПЛАСТИЧНОЇ ХІРУРГІЇ ЗАПРАЦЮВАЛО

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

АВТОР

Тетяна КОВАЛЬОВА

РУБРИКА

Медицина

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

21 грудня 2023 р.

Напередодні нового 2024 року у Коростені сталася приємна подія в галузі медицини – на базі Коростенської міської лікарні запрацювало нове відділення малоінвазивних методів діагностики, лікування та пластичної хірургії, що дозволить коростенцям отримувати якісніші й новітніші медичні послуги в комфортних умовах. Варто зауважити, що воно запрацювало ще 12 грудня.

Зокрема, відділення розраховане на 15 ліжок, тоді як колектив складається з 20-ти осіб, а саме: двох лікарів-хірургів, двох лікарів-анестезіологів, середнього і молодшого медичного персоналу.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

– Ми доклали багато зусиль, щоб відкрити такий хірургічний блок, запросити гарних фахівців, закупити обладнання, яке є достатньо дороговартісним, провести ремонти (це видно візуально), на який пішло близько 5 млн грн. До цієї доброї справи підключився народний депутат України Володимир Арешонков, і вже через Кабінет Міністрів виділили 2 млн грн, інші кошти взяли з міського бюджету. Ми для себе ставимо головне завдання – зробити комфортне обслуговування наших людей, – розповів міський голова Володимир Москаленко.

Відвідав нове відділення і народний депутат України Володимир Арешонков, який теж висловив приємні враження щодо потужного кроку вперед медичної галузі в нашому славному місті.

– Мені дуже приємно слідкувати за тим, як система охорони здоров’я, медичні заклади в Коростені розвиваються. І я вам скажу, що це великий прорив для нашої місцевості сьогодні мати такі суперсучасні хірургічні відділення, – наголосив Володимир Юрійович.

У відділенні малоінвазивних методів діагностики, лікування та пластичної хірургії зроблено новий сучасний ремонт, палати забезпечені бойлерами, кондиціонерами і холодильниками, що дозволяє пацієнтам почувати себе комфортно у лікарні. Відділення оснащене новітнім сучасним обладнанням, аналогів якому наразі немає в Україні. Зокрема, на ці потреби з міського бюджету було виділено понад 20 млн грн.

– На сьогоднішній день ми маємо надсучасне обладнання, це лапороскопічна стійка фірми Олімпус, виготовлена в Японії. Ця апаратура дозволяє виконувати найскладніші операції, і, скажімо, надаючи ці опції-функції та якісне зображення значно зменшує ризик  проведення оперативних втручань. Також стійка має певні додаткові функції-опції, якими можна користуватися під час операції, що значно полегшує маніпулювати і оперувати особливо на органах малого тазу, там, де, наприклад, при екстирпації матки, де йдуть сечоводи і лімфатична система, щоб не було пошкоджень, значно знижується ризик, – каже завідувач відділення малоінвазивних методів діагностики, лікування та пластичної хірургії Коростенської ЦМЛ Андрій Кобилінський.

До проведення ремонту у відділені були залучені і власні кошти лікарні, на які закупили меблі, вікна, холодильники та кондиціонери. Як розповів генеральний директор КНП «Коростенська ЦМЛ» Сергій Ковердун, за допомогою лапороскопічної стійки тільки минулого вівторка було проведено 6 операцій, тоді як 16 операцій провели протягом тижня.

– Це все, що робиться, є безкоштовним. Єдине, що ми зробили, встановили в палатах скриньки з благодійним внеском, але це є добровільно. Все ж інше оплачує Національна служба охорони здоров’я, – продовжив Сергій Анатолійович.

Попри нелегкий час, який наразі проживають українці, медицина прогресує, що дозволить надалі отримувати різноманітні медичні послуги будь якої складності. Та, на жаль, зараз найбільше медичної допомоги і реабілітації потребують наші військові, які повертаються з фронту. Тому медичний прогрес завжди на часі.