Протягом тривалого часу у селі Холосне Коростенської громади не було садочка довготривалого перебування. В кінці серпня поточного року відділ освіти вирішив зайнятися цим питанням, і вже через два тижні у населеному пункті запрацював дошкільний підрозділ на базі Холосненської гімназії.

садочок холосне

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

19 вересня 2024 р.

«Розвиток системи дошкільного виховання в пріоритеті як в сільській, так і в міській місцевостях. Шлях був складний, але водночас швидкий. Ми розпочали роботу 21 серпня, а вже 19 вересня відкриваємося офіційно», – зазначила директорка Холосненської гімназії Марина Єрмак.

Дитячий садок став справжнім порятунком для місцевих сімей, адже на сьогодні його відвідують 14 діток. В цілому вік вихованців різниться: наймолодшій півтора роки, а найстаршій дівчинці п’ять, наступного року вона переходить до школи.

садочок холосне1

«Дошкільна освіта є дуже важливою, адже дає можливість поглибити знання діток перед школою. Я дуже вдячна керівництву за таку можливість. Як з’явився садочок, я одразу пішла на роботу, не дочекавшись закінчення декрету: моїй донечці Анюті один рік і вісім місяців», – поділилася із журналістами Марія Мойсієнко.

Матуся додала, що, незважаючи на те, що донечка ще маленька, вихователі справляються зі своїми обов’язками.

«Вона дуже любить ходити до садочка. Анюті дуже легко дається комунікація із іншими дітками», – підкреслила пані Марія.

садочок холосне2

Міський голова Коростеня Володимир Москаленко наголосив на тому, що міська влада продовжуватиме допомагати підрозділу і надалі. Зауважимо, що фінансування також іде з місцевого бюджету.

«На жаль, останнім часом у нас частіше зачиняються заклади освіти, проте у Холосному зворотній приклад. Ми ухвалили важливе, на мою думку, рішення об’єднати гімназію із садочком. Будемо рухатися і надалі в цьому напрямку: закуповувати нове обладнання і покращувати ремонт», – зазначив міський голова.

садочок холосне3