Осіннього ранку 1 жовтня в Україні відзначають День захисників і захисниць. З нагоди пам’ятної дати в Коростені на центральній площі біля меморіалу вшанували усіх дотичних до державотворення нашої Батьківщини.

покладання коростень

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Події і дати

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

1 жовтня 2024 р.

– Ще з 2014 року ми відзначаємо таке свято, як День захисників і захисниць України. З 2015-го цей день став державним святом. Особливо важливе це свято зараз, коли йде повномасштабна війна російської федерації проти України, – зазначив в коментарі журналістам секретар міськради Олександр Олексійчук, і додав: – Дякуємо нашим захисникам та захисницям, що завдяки їх мужності ми зараз в цей час можемо, в тому числі відзначати це свято.

покладання коростень2

За словами пана Олександра, до допомоги нашим військовим активно долучається і Коростенська міська рада. Це і субвенції, які надають бригадам та окремим батальйонам, так і закуповують обладнання, яке потребують військові.

В цей день ми вшановуємо не лише військових, але й цивільних, які підтримують оборону України. Пам’ятна дата про цінність миру, свободи та незалежності, за які борються українці.

покладання коростень1

Важливо пам’ятати про героїзм захисників, їхні жертви та зусилля, що їх вони прикладають для забезпечення нашого майбутнього. Цей день спонукає нас цінувати та підтримувати один одного, адже разом ми – сила.