З 23 по 24 вересня в Коростенській громаді планують проводити пероральну імунізацію диких м’ясоїдних тварин від сказу. Через воєнний стан її здійснюватимуть шляхом наземного розподілу приманок з лікарськими засобами всередині. В профілактичних заходах будуть задіяні Малинська, Чоповицька, Лугинська, Білокоровицька, Олевська, Іршанська, Ушомирська, Горщиківська та Коростенська територіальні громади. Про це інформує Коростенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

вакцина для тварин коростень

АВТОР

Анастасія КОПИШИНСЬКА

РУБРИКА

Актуально

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

19 вересня 2024 р.

– Задіяні будуть мисливці, працівники ветеринарної медицини та працівники Держпродспоживслужби. Також єгерська служба, – розповіла начальниця Коростенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Наталія Васьківська і додала: – Дану принаду будуть розкладати на узбіччі доріг, біля сільгоспугідь. В самому лісі на перехрестях доріг, де провели вирубки. В хащах лісу не можна розкладати цю вакцину.

Виглядає препарат як брикет 10х10 см з запахом м’ясо-кісткового борошна. В такій ароматизованій оболонці міститься ампула з вакциною, яку тварина з’їдатиме з брикетом. На 1 км² розподілять близько 25 принад.

У службі наголошують: приманка є безпечною для людей, проте чіпати руками її не потрібно. Якщо дика тварина відчує на брикетах з лікувальними засобами запах людини, вона її не їстиме.

Важливо зазначити, що цього року вже виявили 3 випадки сказу. Хворих тварин виявили в селі Шатрище Коростенської громади та на території села Зубровичі Олевської громади.