У Коростені на будівлі міської ради розпочали монтування системи оповіщення, яка оголошуватиме про початок загальнонаціональної хвилини мовчання та повітряної тривоги у випадку небезпеки.

нові гучномовці коростень

АВТОР

Валерія БАРАНОВСЬКА

РУБРИКА

Актуально

ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ

21 жовтня 2024 р.

Як повідомив начальник відділу з питань цивільного захисту Олег Бошаков для Korostenmedia.news, на виконкомі будуть розміщені три гучномовці, які охоплюватимуть різні сектори. Радіус звука систем оповіщень близько кілометра.

«Один із гучномовців буде направлений на сектор військового містечка, інший у бік районної державної адміністрації, аби охопити сектор по вулиці Грушевського. Третій гучномовець охоплюватиме сектор по вулиці Шевченка, адже буде направлений у бік залізничного вокзалу», – розповів Бошаков.

Він зауважив, що кошти на закупівлю системи оповіщення, а саме 230 тисяч гривень, було виділено під час минулої сесії міської ради. Тендер виграла тернопільська установа, що займається цими системами.

«Система працюватиме як від інтернету, так і від спеціального каналу. Тобто при відключеннях електроенергії проблем не виникатиме», – зазначив начальник відділу з питань цивільного захисту.

Запустити гучномовці планують до 1 листопада.

 «Щодня о 09:00 лунатиме оповіщення про хвилину мовчання та Державний гімн. Тож громадяни, які будуть чути сигнал, повинні зупинитися та вшанувати пам’ять загиблих воїнів», – наголосив Бошаков.

Він підкреслив, що наразі системи оповіщення, які розташовані по місту, охоплюють близько 90% території. Часткові проблеми є у районах Пашин та Чолівки. За інформацією Олега Бошакова, роботи над закупкою нових гучномовців, які розмістять неподалік 13 та 5 ліцеїв, тривають.